Korábbi pályázat

regi_USZT_logo_cmyk

A Kedvezményezett neve: Forráspont Közhasznú Egyesület

A projekt címe: A helyi sajátosságoknak megfelelő egészségtudatosságot növelő rendezvények kidolgozása, megvasítása a 12-16 éves korcsoportban.

A szerződött támogatás összege: 9 755 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2014.05.25.

A projekt azonosító száma: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1304

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Napjainkban több egészségügyi felvilágosítással foglalkozó szaktanácsadó és intézmény is úgy vélekedik, hogy a fiatal korban kialakított egészségtudatos szemlélet rögzül az emberben, melynek révén a későbbiekben is fokozott figyelemmel tekint a különböző egészségügyi veszélyekre.

Egyesületünk a projekt keretében egészségügyi szűrővizsgálatokat, előadásokat, csoportfoglalkozásokat szervez megfelelő egészségügyi és szakirányú végzettséggel rendelkező szakemberek segítségével. Úgy véljük, hogy az ilyen vizsgálatok alkalmasak arra, hogy egyrészt képet adjanak a projektben résztvevők általános egészségügyi állapotáról, másrészt feltárják azokat a kiemelt kockázatokat, amelyekkel a célcsoportba tartozók életkoruknál fogva szembesülnek, és amelyekre előadások, bemutatók keretében fel kell hívni a figyelmet. A projekt keretein belül azonban nem csak a lehetséges egészségügyi kockázatokkal kell szembesítenünk a résztvevőket, hanem alkalom kínálkozik arra is, hogy felvázoljuk az egészséges életmód lehetőségeit, az étkezésen át egészen a káros szokásokkal szemben való ellenállás képességéig. Egyesületünk a projekt megvalósítása során hangsúlyt fektetett arra, hogy olyan módon alakítsa ki az előadásokat, prezentációkat, csoportfoglalkozásokat, illetve az egyes projekthez kapcsolódó rendezvényeket, hogy az a célcsoport érdeklődését felkeltse, érdekes, tanulságos és mindenek előtt figyelemfelkeltő is legyen számukra. A projekt eredményeinek összefoglalása az egészségtervben történik. Ez alkalmas arra, hogy a résztvevő személyek számára jelentkező pozitív hatáson kívül a projekt közvetlen célcsoportjába nem tartozó további személyek egészségtudatosságra nevelését elősegítse.

Dohányzás prevenciós csoportfoglalkozások

A csoportfoglalkozások során a résztvevők interaktív módon teljes képet kapnak a dohányzással kapcsolatban.

dohanyzas_1_csoportfoglalkozas

dohanyzas_2_csoportfoglalkozas

dohanyzas_3_csoportfoglalkozas

dohanyzas_4_csoportfoglalkozas

dohanyzas_5_csoportfoglalkozas

Drogprevenciós csoportfoglalkozások

A csoportfoglalkozások során a résztvevők interaktív módon teljes képet kapnak a drogokkal kapcsolatban.

drog_1_csoportfoglalkozas

drog_2_csoportfoglalkozas

drog_3_csoportfoglalkozas

drog_4_csoportfoglalkozas

drog_5_csoportfoglalkozas

Egészséges táplálkozás csoportfoglalkozások

A csoportfoglalkozások során a résztvevők interaktív módon teljes képet kapnak az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

egeszseges_1_csoportfoglalkozas

egeszseges_2_csoportfoglalkozas